Τί θα συμβεί με τα κανάλια μετά την απόφαση του ΣτΕ;

Τα κανάλια χωρίς άδεια θα συνεχίσουν να είναι στον αέρα με βεβαιώσεις λειτουργίας …

Μία νέα βόμβα στα πολιτικά τεκταινόμενα, με εξελίξεις και συνέπειες που είναι ακόμα δύσκολο να προσδιοριστούν, προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 4339/2015, βάσει του οποίου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε με μεγάλη απογοήτευση αλλά και οργή όπως έδειξε και η χθεσινή παρουσία της κας Γεροβασίλη, την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά!

Ταυτόχρονα καταθέτει νομοθετική πρωτοβουλία την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή με την οποία θα χαρακτηρίζει «προσωρινούς αδειούχους» και τις οκτώ εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, εφόσον όμως δεχθούν να πληρώσουν ένα ενδεικτικό τίμημα κατοχής της τηλεοπτικής συχνότητας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέρχεται στα επτά εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Η 5η κατά σειρά Διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε έπειτα από πεντέμισι ώρες συνεδρίασης στις έντεκα χθες το βράδυ και με ψήφους 14 έναντι 11 έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά και ιδίως το άρθρο 2Α με το οποίο μεταβιβάστηκαν οι αρμοδιότητες αδειοδότησης από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την χθεσινή συνεδρίαση, επικράτησε και πάλι ένταση μεταξύ των μελών του δικαστηρίου, ενώ είναι χαρακτηριστικό οτι η συζήτηση διακόπηκε δύο φορές και πραγματοποιήθηκαν δύο σύντομα διαλείμματα προκειμένου να αποφορτιστεί η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Από την στιγμή που αποφασίστηκε οτι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, τα μέλη του δικαστηρίου αποφάσισαν οτι περιττεύει να συζητηθεί και η προσφυγή των καναλιών για τον περιορισμό των τηλεοπτικών αδειών σε τέσσερις.

Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και από τις πρώτες αντιδράσεις της κυβέρνησης χθες το βράδυ, το Μέγαρο Μαξίμου ανέμενε αυτήν την απόφαση και γι’ αυτό είχε ήδη προετοιμάσει την πρώτη γραμμή της πολιτικής της άμυνας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s